Klassiset rakuunaporkkanat joulupöytään
Rakuunaporkkanat on klassikkolisäke 80-luvulta, mutta ihanalta se maistuu myös tällä vuosikymmenellä. Rakuuna sopii mainiosti porkkanan makuun, voisi jopa puhua täydellisestä makuliitosta. Nämä porkkanalantit ovat omiaan kinkun kaverina.
Rakuunaporkkanat on klassikko, joka sopii mainiosti myös joulun liha- ja kalaruokien kaveriksi. Kuva: Sanne KatainenRakuunaporkkanat
4 annosta
- Ainekset
- 4–5 porkkanaa
- 1 rkl voita tai öljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl rakuunaa (kuivattua)
Valmistusohje
Kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä viipaleita suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Testaa kypsyys maistamalla. Älä ylikeitä, sillä paloihin saa jäädä hiukan purutuntumaa.
Valuta ja anna hetki kuivahtaa.
Kuumenna rasva pannulla. Lisää hunaja, rakuuna ja porkkanat. Pyörittele hetki, kunnes mausteet sekoittuvat porkkanoihin tasaisesti.
Tarjoa kuumana kinkun tai muun liharuoan kanssa. Rakuunaporkkanat sopivat myös uunilohen kaveriksi.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
