Maailman paras drinkkivodka tulee Raisiosta
Turun tislaamon vodka palkittiin arvostetussa kilpailussa.Turun tislaamon Raisiossa valmistettava Kaiho Vodka on ollut voitokas. Kyseinen vodka nappasi vasta maaliskuussa kultaa Craft Spirits Berlin -kilpailussa. Nyt se palkittiin International Wine and Spirits -kilpailussa (IWSC).
Kaiho Vodka valittiin kilpailussa parhaaksi Vodka & Tonic -drinkin vodkaksi. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen maustamaton vodka saa trophy-palkinnon kilpailussa.
IWSC-kilpailuun on osallistunut aiemmin myös Kyrö Distillery, jonka Napue Gin voitti samaisen trophy-palkinnon Gin & Tonic- sarjassa vuonna 2015. Palkinto antoi kyseiselle ginille paljon lisäpontta ja se tunnetaankin nykyään hyvin maailmalla.
Turun tislaamon toimitusjohtaja Tapio Järvenpää iloitsee palkinnosta.
"IWSC-kisan Vodka & Tonic -sarjan pääpalkinnon myöntäminen ensimmäistä kertaa suomalaiselle maustamattomalle vodkalle osoittaa korkealaatuisen vodkan arvostuksen olevan voimakkaassa kasvussa. Viime vuosikymmenellä kisoja hallitsivat maustetuista vodkista tehdyt vodkatonicit, mutta tämä vuosikymmen on alkanut maustamattomien esiinmarssilla. Nyt vodkassa arvostetaan raaka-aineista periytyvää makua, pehmeyttä sekä hyvää makuprofiilin ja alkoholin tasapainoa. Premium vodkat ovat tulossa maistelugenreen haastamaan konjakin ja viskin asemaa sekä juomasekoituksissa perinteistä GT:tä”, Järvenpää sanoo.
Turun tislaamo perustettiin vuonna 2021 ja sen juomat valmistetaan Raisiossa. Kaiho Vodka valmistetaan varsinaissuomalaisesta luomusyysvehnästä. Kansainvälisistä kilpailuista Kaiho Vodka on saanut kultamitaleja jo viisi, hopeisia kaksi ja yhden pronssisen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





