Kalaa jalostettiin entistä enemmän
Silakkaa on pakastettu vientiin aikaisempaa enemmän. Myös kotimaisen kirjolohen ja ulkomaisen lohen käyttö on kasvanut, ilmenee RKTL:n tilastoista.Suomalaiset yritykset jalostivat viime vuonna 80 miljoonaa kiloa kalaa. Edellinen tilasto on vuodelta 2011, jolloin kalaa jalostettiin 65 miljoonaa kiloa.
Parissa vuodessa lisääntyivät erityisesti silakan pakastus vientiin sekä kotimaisen kirjolohen ja ulkomaisen lohen käyttö.
Jalosteiden raaka-aineena käytetystä kalasta 53 miljoonaa kiloa oli kotimaista ja 27 miljoonaa kiloa tuotua.
Silakan ohella tärkeimmät elintarviketeollisuuden käyttämät lajit olivat lohi, kirjolohi ja siika. Nämä neljä lajia kattavat 94 prosenttia jalosteista.
Kalaa jalostaneita yrityksiä oli 136. Niistä yli puoli miljoona kiloa jalostaneita oli 26. Ne jalostivat hieman yli 90 prosenttia koko jalostetun kalan määrästä.
Tiedot käyvät ilmi Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tilastojulkaisusta Kalajalosteiden tuotanto 2013.
Lisätiedot nettisivulta www.rktl.fi/tilastot/.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

