Suomen "Villi luonto" esittäytyy jälleen Berliinin Grüne Wochella – sirkatkin hyppäävät lautaselle
Messuille on lähdössä vanhojen tuttujen lisäksi kaksi sirkka-alan yrittäjää.Suomi oli Berliinin Grüne Wochen pääkumppani tammikuussa 2019. Ensi tammikuussa Suomi lähtee messuille yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa noin kolmenkymmenen näytteilleasettajan voimin.
Suomen viime vuoden teema Villistä luonnosta "Aus der Wildniss" jatkuu. Osaston pääjärjestäjinä ovat Business Finland/Food From Finland, Visit Finland, MTK, SLC sekä maa- ja metsätalousministeriö.
Maakuntaosastojen lisäksi messuilla nähdään sekä ruoka- että juoma-alan toimijoita, kuten Kivikylän Kotipalvaamo, Savuhovi, Polar Spring, Mustan Virran Panimo, Vuokatin Viini, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas ja Poikain Parhaat. Uusia näytteilleasettajia ovat kaksi sirkka-alan yrittäjää.
Marja-alaa edustavat Aten Marjat ja Saimaan Marja. Lisäksi mukana on matkailualan yrittäjiä, kuten Finnlines, Lomalaidun ja Visit Finland.
Suomen osaston ravintolaa vetää kokki Teemu Kaijanen mikkeliläisestä Vaiha-ravintolasta, ja baaria pitävät yhteisvoimin Lammin Sahti ja Team Blue. Lammin Sahti huolehtii oluttarjoilusta Pienet panimot, Suuret oluet -konseptilla, ja Team Blue tarjoilee väkeviä suomalaisia juomia.
Messuja edeltävänä iltana järjestetään myös oma tapahtuma saksalaisille ammattiostajille, tukku- ja vähittäiskaupan sekä HoReCa alan ammattilaisille. Suomalaiset messuille osallistuvat yritykset pääsevät esittelemään tuotteitaan saksalaisille ostajille uuden suomalaisen ravintolan Savun tiloissa. Muiden järjestäjien ohella tilaisuutta isännöi Michelin tähdellä palkittu keittiömestari Sauli Kemppainen, joka on jo vuosia toiminut Berliinin ravintolamaailmassa. Ostajille tarjotaan illan aikana näyttävä suomalainen illallinen
Messuilla käy vuosittain yli 400 000 kävijää, 90 000 ruoka-alan ammattilaista sekä yli 400 median edustajaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

