Tämä mutakakku ei voisi olla parempaa – lisää vain pikakahvi ja ihastu!
Suklaan ja kahvin makuliitto on taivaallinen. Sen todistaa pala tahmaisenmakeaa mutakakkua.Pieni ripaus pikakahvia voi olla kotikokkaajan salainen luottomauste, jolla voi viimeistellä ruoan kuin ruoan. Suklaisen juustokakun täyte muuntuu pikakahvilla cappuccinon makuiseksi.
Tahmea mokka-suklaakakku
10–12 annosta
- Ainekset
- 200 g tummaa (talous)suklaata
- 4 kananmunaa
- 3 ½ dl sokeria
- 200 g voita
- 3 rkl pikakahvijauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ dl tummaa kaakaojauhetta
- ¼ tl suolaa
- Koristeluun
- 1 tl mokkahippu-kakunkoristeita
- Lisäksi
- 1 prk (2 dl) kermaa tai kasvikermaa vaahdotettuna
Valmistusohje
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 24 cm).
Rouhi suklaa.
Sekoita munat ja sokeri kulhossa keskenään. Älä vatkaa.
Kuumenna voi kattilassa. Liuota pikakahvijauhe voisulan joukkoon reippaasti vatkaten.
Kumoa suklaarouhe kattilaan, ota levy pois päältä ja sekoittele, kunnes suklaa on liuennut.
Sekoita jauhoihin kaakaojauhe ja suola.
Sekoita vähän jäähtynyt suklaaseos muna-sokeriseokseen. Siivilöi jauhoseos joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se vuokaan.
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kakku saa jäädä tahmaisen meheväksi.
Koristele kakku halutessasi ja tarjoa lisänä kermavaahtoa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

