Maukasta kasvishöystöä pannulla – hyödynnä kesäkurpitsat
Kasvishöystö on helppo valmistaa ja se sopii erinomaisesti esimerkiksi makkaran kanssa.Kesäkurpitsa tuottaa myös hyvin satoa vielä elokuussa. Kasvishöystö on yksi tapa hyödyntää sitä. Höystön voi valmistaa paistinpannussa tai uunissa laatikon tapaan.
Kasvishöystö
4 annosta
- Ainekset
- 1 iso sipuli
- 1–2 valkosipulin kynttä
- 2 porkkanaa
- 1 rkl voita
- 1 (300 g) kesäkurpitsa
- 4–5 kypsää tomaattia
- ½–1 dl vettä
- 1 rkl tuoretta persiljasilppua
- mustapippuria
- ½ tl suolaa
- Pinnalle
- tuoretta persiljaa tai basilikaa
- Lisäksi
- grillimakkaroita tai nakkeja
Valmistusohje
Leikkaa sipuli lohkoiksi. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Paista sipulia, porkkanaraastetta ja viipaloitua valkosipulia pannulla voissa 3-5 minuuttia. Leikkaa kesäkurpitsa ja tomaatit kuutioiksi ja lisää pannulle. Kaada tilkka vettä pannulle. Hauduta noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele lopuksi yrttisilppua pinnalle. Tarjoa sellaisenaan kasvisruokana tai makkaran lisukkeena.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

