Maukkaasta papusalaatista saa tuunattua omanlaisensa erilaisilla proteiineilla
Perunoista, pavuista ja herneistä saa koottua ruokaisia salaatteja. Joukkoon voi lisätä vielä kalasäilykettä, kasvis- tai lihapullia, makkaraa. Kasvimaan tuoreet yrtit maustavat kastikkeen.Papu-perunasalaatti
- 4 annosta
- Ainekset
- 1/2 kg pieniä perunoita250 g vihreitä papuja
- 1/2 dl ruohosipulisilppua
- noin 100 g rapeaa salaattia
- Koristeeksi
- ruohosipulin kukkia
- Kastike
- 1 rkl kokojyväsinappia (dijon)
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
- 3/4 dl appelsiinimehua
- 1/2 rkl suolaa
Valmistusohje
Pese perunat hyvin ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna perunoiden jäähtyä.
Halkaise isoimmat perunat. Keitä papuja noin 8 minuuttia suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä. Leikkaa tai revi salaatti pieniksi paloiksi. Sekoita kastikeainekset tarjoilukulhon pohjalla. Lisää perunasalaatin ainekset ja kääntele kastike joukkoon. Anna makujen tasoittua hetki. Ripottele koristeeksi pieniä ruohosipulinkukan terälehtiä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



