Papuvuoka sopii täydellisesti osaksi joulupöytää – testaa reseptiä!
Vihreitä papuja löytyy kaupoista sekä tuoreena että pakasteena läpi vuoden. Ne pyöräytetään nopean keittämisen jälkeen juustoisessa sienikastikkeessa ja viimeistellään rouskuvilla, uppopaistetuilla sipulirenkailla.Jos hyllysi notkuvat syksyn sienisatoa, niin käytä tähän ruokaan herkkutatteja, mutta yhtä hyvin voit käyttää kaupasta ostettavia tuoreita herkkusieniä.
Joulun papuvuoka
4–6 annosta
- Ainekset
- 1–2 salottisipulia
- 2 dl rypsiöljyä
- 1 ps (250 g) vihreitä ohuita papuja (tuore tai pakaste)
- 1 dl kuivattuja herkkutatteja tai 1 rs tuoreita herkkusieniä
- 2 tl rypsiöljyä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl muskottipähkinää
- 1 dl juoksevaa sulatejuustoa
Valmistusohje
Aloita panemalla kuivatut herkkutatit lämpimään veteen likoamaan. Jos käytät tuoreita herkkusieni, niin puhdista ja viipaloi ne.
Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy pienessä kattilassa 180-asteiseksi, tai kunnes pala vaaleaa leipää ruskistuu minuutissa. Friteeraa sipulirenkaat kahdessa erässä kullanruskeiksi. Varo polttamasta. Nosta rapeat renkaat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
Huuhtele pavut ja leikkaa karat pois. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja anna kuivahtaa.
Purista lionneet sienet mahdollisimman kuiviksi. Kuumenna öljyä pannulla ja paista sieniä hetki. Lisää suola, muskottipähkinä, ½ dl sienten liotusvettä sekä sulatejuusto. Kääntele, kunnes kiehahtaa. Lisää pannulle pavut ja kääntele sekaisin. Siirrä pavut tarjoiluastiaan ja ripottele päälle friteeratut sipulirenkaat. Tarjoa heti.
Vinkki: Jos käytät pakastepapuja, niin niille riittää nopea ryöppäys kiehuvassa vedessä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

