Tomaattinen broileri valmistuu meheväksi uunissa ‒ ja vielä helposti
Mehevä broileria saa päälleen tomaattisen, reilusti sipulia sisältävän kastikkeen.
Mehevä broileri saa päälleen sipulisen ketsuppikastikkeen. Valitse ruokaan luullisia tai rasvaisia broilerinosia. Kuva: Sanne KatainenTomaattimurskat tai -pyreet saavat tällä kertaa jäädä kauppaan, sillä ruokaan käytettävä ketsuppi antaa kastikkeelle juuri sen oikean maun.
Broilerinlihan voit valita joustavasti kaupan marinoimattomasta tarjonnasta, mutta mehevin lopputulos syntyy luuta tai rasvaa sisältävistä broilerinosista. Kuvausruokaan käytettiin luullisia reisipaloja, mutta niitä löytää kaupoista satunnaisesti. Sen sijaan koipireisiä ja rintaleikkeitä löytää varmemmin. Rintafileetkin käyvät, mutta niillä lopputulos on kuivempi.
Tomaattinen uunibroileri
4–5 annosta
- Ainekset
- n. 1 kg broilerin koipireisiä, rintaleikkeitä tai luullisia reisipaloja
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 5 sipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- ½ dl rypsiöljyä
- 2 dl ketsuppia
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl timjamia
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 2 dl ruokakermaa
Valmistusohje
Nosta lihat kevyesti voideltuun uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Siirrä 200-asteiseen uuniin 15 minuutiksi.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita sekoitellen. Lisää ketsuppi, etikka ja mausteet. Anna hautua hetki.
Lusikoi puolet sipuliseoksesta lihojen päälle. Säädä uuni 175 asteeseen. Nosta vuoka takaisin uuniin 15 minuutiksi.
Sekoita kerma loppuun sipuliseokseen ja kuumenna kiehuvaksi. Kumoa kastike lihojen päälle ja kypsennä vielä noin 40 minuuttia, tai kunnes lihat ovat kypsiä.
Tarjoa maa-artisokka-perunamuusin kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
