Päärynäkompotti
Valmis kompotti säilyy hyvin jääkaapissa.Päärynäkompotti
6—8 annosta
Ainekset
- 3 (noin 500 g) päärynää
- 1 dl päärynä-, omena- tai appelsiinimehua
- 1—2 rosmariininoksaa
- 1 ½ dl hillosokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Poista pestyistä ja kuorituista päärynöistä siemenkodat. Leikkaa hedelmät pieniksi kuutioiksi.
Kumoa ne kattilaan, kaada päälle mehu ja tiputa mukaan rosmariininoksat.
Kun seos on päässyt kiehumisen vauhtiin, lisää hillosokeri ja keitä reilut 10 minuuttia.
Poista rosmariinit ja mausta seos vaniljasokerilla.
Lusikoi hilloke kauniiseen purkkiin ja tarjoa juustojen lisäkkeenä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

