Mantelicroissant kruunaa aamupalan tai kahvihetken – näin valmistat tämän herkun nopeasti valmistaikinasta
Ranskalaisten kahviloiden klassikkoleivonnainen syntyy valmistaikinasta, johon kääräistään mantelimassatäytettä ja pintaan ripotellaan reilusti mantelilastuja.Mantelicroissantit
6 kpl
Ainekset
- 1 tlk (240 g) croissant-tuoretaikinaa (Danerolles)
- 75 g mantelimassaa
- (pari tippaa karvasmanteliaromia)
- 25 g voita
- 1 kananmuna
- ½ dl mantelilastuja
- Viimeistelyyn
- 1 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Ota taikina huoneenlämpöön.
Sekoita mantelimassa ja pehmeä voi. Jos massa on kovaa, raasta se karkealla terällä. Lisää halutessasi pari tippaa karvasmanteliaromia.
Avaa taikinapakkaus ja levitä taikina leivinalustalle. Leikkaa kolmiopalat irti toisistaan. Jaa mantelimassaseos tasaisesti taikinakolmioiden leveään päähän. Rullaa leveästä päästä aloittaen croissantin muotoon.
Nosta mantelicroissantit leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele munalla ja ripottele päälle mantelilastuja.
Paista 180-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
Siivilöi hieman jäähtyneiden mantelicroissantien päälle tomusokeria. Tarjoa lämpiminä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

