Pyyhi kyyneleet – tässä parhaat vinkit sipulin pilkkomiseen
Sipulin käsittely on helpompaa, kun pitää pari kikkaa mielessä.Suomalainen syö sipulia noin viisi kiloa vuodessa. Sipuli sopii erinomaisesti moneen ruokaan ja sen käyttötapoja on todella monta. Niiden, joille raaka sipuli aiheuttaa vatsavaivoja tai närästystä, kannattaa kokeilla sipulia marinoituna, pikkelöitynä tai kuullotettuna.
Sipulia pilkkoessa tavallista on, että silmät alkavat vuotaa. Tämä johtuu kemiallisesta reaktiosta, jossa rikkiyhdisteitä vapautuu sipulin solukon rikkoutuessa. Maa- ja kotitalousnaiset jakoivat vinkkinsä sipulin leikkaamiseen ilman kyyneleitä.
1. Käytä mahdollisimman terävää veistä
Terävä veitsi rikkoo sipulin solukkoa vähiten. Älä hakkaa sipulia leikkuulaudalla tai käytä leikkuria, sillä rikkiyhdisteitä vapautuu silloin eniten ja maku ja rakennekin kärsivät. Hakatessa sipulin rakenne voi muuttua limaiseksi ja maku kitkeräksi.
2. Leikkaa sipuli kylmänä
Kylmä sipuli ei itketä yhtä paljon kuin huoneenlämpöinen. Siirrä sipuli ennen leikkaamista esimerkiksi pakastimeen tai kylmään veteen viilenemään.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






