Lohimousse
Lohimousse on sellaisenaan herkullinen alkupala vaikkapa ruisleivän kanssa, mutta se sopii mainiosti myös blinien täytteeksi. Moussen voi tehdä valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä.Lohimousse
noin 7 dl
Ainekset
- 1 prk (2 dl) kermaa
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 250 g ruodotonta ja nahatonta lämminsavulohta
- 1½ dl hillosipuleita
- 1 dl tilliä silputtuna
- 1 tl suolaa
- ¾ tl valkopippuria
Valmistusohje
Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto nokareina vaahdottamisen loppuvaiheessa ja vatkaa tasaiseksi. Murenna joukkoon lohi.
Hienonna valutetut hillosipulit ja kääntele lohiseokseen.
Silppua tilli ja kääntele joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja säädä mausteet. Anna tekeytyä peitettynä jääkaapissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

