Lähiruokatukku säästää tilausrumbalta
Lähiruokaa suosiva keittiö joutuu asioimaan kymmenien tuottajien kanssa saadakseen haluamansa ainekset kokoon. Humppilalainen yrittäjä perusti tukkuliikkeen helpottaakseen lähiruuan logistiikkaa.HUMPPILA (MT) ”Lähiruuan suosiminen on hankalaa, jos joka tuotteen joutuu erikseen hakemaan”, toteaa Lähipuoti Remes Oy:n perustanut yrittäjä Kimmo Remes .
Humppilassa vasta aloittaneen lähiruokatukun valikoimiin kuuluu jo satoja tuotteita noin sadan kilometrin säteeltä.
Kun vain on mahdollista, tukkuri vie ruokaa asiakkaille samalla ajokerralla kuin noutaa sitä tuottajilta. Kukin asiakas saa tavaraa kerran, pari viikossa. Tilaukset hoituvat verkossa. Asiakkaat saavat Lähipuodin järjestelmään omat tunnukset.
Tähän mennessä valikoimaan kuuluu yli 700 tuotetta noin 30 tuottajalta. Joukossa on sekä viljelijöitä että jatkojalosteita tuottavia pienyrityksiä. Uusia tuottajia ja asiakkaita haetaan koko ajan.
Ensimmäiset asiakkaat ovat ravintoloita, suurkeittiöitä ja kuntia. Vaikka Lähipuoti Remes on ennen muuta tukku, kuluttajillekin on tarkoitus myydä.
”On selkeä tavoite, että myös ruokapiirit olisivat asiakkaita.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

