Samettisen tulista thairuokaa Tampereella ‒ kunpa aasialaisissa riisin tilalle saisi kotimaista ohraa tai kauraa ja lihat olisivat kotimaisia
Olen koukussa thaikeittiöön, sillä kasviksia käytetään runsaasti, eikä ruuan keveys synny maun kustannuksella.Tampere
Faasain annokset ovat kookkaita, värikkäitä ja maukkaita. Seuralainen kehui vuolaasti omaa ankka-annostaan.Suomalaiset ovat tottuneita Thaimaan-reissaajia, joten suut ovat tottuneet sikäläisiin makuihin ja tulisuuteen. Onneksi Suomessa asuu monin paikoin thaimaalaisia, jotka osaavat kokata autenttisia, stimuloivan värikkäitä ja makua pursuavia ruokia.
Olen koukussa thaikeittiöön, sillä kasviksia käytetään runsaasti, eikä ruuan keveys synny maun kustannuksella. Tilaan lähes aina alkuun tulisen papaijasalaatin ja pääruuaksi punaista currya ananaksella ja tofulla. Tampereella sijaitsevassa Faasaissa curry oli liki täydellistä. Samettisen pehmeää mukavalla takapotkulla. Alkusalaatin sai käydä itse kerämässä noutopöydästä, jossa oli laaja skaala vihanneksia, oliiveja, fetaa, tonnikalaa, siemeniä ja pähkinöitä sekä muuta ruokaisaa.
Aasialaisten ruokien ystävänä jatkuva riisin syöminen tosin hirvittää. Kunpa osa ravintoloista alkaisi tarjota sen vaihtoehtona kotimaista kauraa tai ohraa. Etnisissä ravintoloissa myös lihojen alkuperä jättää toivomisen varaa. Faasaissa vain possu oli ruokalistan mukaan suomalaista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




