Yhä useampi pulla tai leivos on kotimainen – osuus kasvanut jo yli 75 prosenttiin
Yksi suomalainen syö keskimäärin 8,5 kiloa kahvileipää vuodessa.
”Kahvileivän kulutuksessa oli viime vuonna selkeää nousua kotimaisten tuotteiden osalta. Kahvileivästä ja konditoriatuotteista reilu 6 kiloa oli kotimaista tuotantoa, loput 2 kiloa tuontituotteita”, Leipätiedotuksen tilastoinnista vastaava projektikoordinaattori Terhi Virtanen sanoo. Kuva: Jaana KankaanpääYhä useampi suomalaisten syömä pulla tai leivos on kotimaista tuotantoa. Leipätiedotus ry:stä kerrotaan, että kotimaisten kahvileipien ja konditoriatuotteiden osuus kokonaiskulutuksesta on noussut jo yli 75 prosenttiin.
Leipätiedotus ry:n leipomotilaston mukaan yksi suomalainen syö keskimäärin 8,5 kiloa kahvileipää vuodessa. Tämä tarkoittaa keskimäärin kolmen pullan, leivoksen tai viinerin nauttimista viikossa.
”Kahvileivän kulutuksessa oli viime vuonna selkeää nousua kotimaisten tuotteiden osalta. Kahvileivästä ja konditoriatuotteista reilu 6 kiloa oli kotimaista tuotantoa, loput 2 kiloa tuontituotteita”, Leipätiedotuksen tilastoinnista vastaava projektikoordinaattori Terhi Virtanen sanoo tiedotteessa.
Leivän kulutus on säilynyt melko tasaisena koko 2010-luvun. Leipomotilaston mukaan suomalaiset söivät ruokaleipää viime vuonna noin 41 kiloa henkilöä kohden, mikä tarkoittaa noin neljää viipaletta tuoreleipää tai 11 palaa kuivaleipää. Tästä määrästä noin 35 kiloa oli kotimaassa leivottua pehmeää leipää.
”Tuonnin kasvusta huolimatta meillä syödään siis edelleen eniten kotimaista leipää. Suomessahan on maailman monipuolisin leipäkulttuuri, jonka ylläpitämisestä voimme kiittää lukuisia leipomoita ympäri maan”, Virtanen hehkuttaa.
Lue lisää:
Maistuuko sinullekin pulla? Et ole yksin – suomalainen syö kahvileipää kolmesti viikossa
Pullilla, kakuilla ja leivoksilla herkuttelu on hienoisessa kasvussa
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
