
- Pyhtää
Söin täällä: Karusta hallista saakin poroa, ankankoipea ja ahventa – ruokailun päätteeksi Pyhtäällä voi lähteä lentoon
Aeronamnamin säilykeankankoipi osoittautuu, kuten arvelimme, ranskalaiseksi.Jo on ravintolalla outo nimi: Aeronamnam. Sijaintikin on erikoinen: keskellä ei mitään sijaitseva, humiseva halli.
Juju on, että hallissa saa lentää. Se on mahdollista 12 metriä korkeassa tuulitunnelissa, jossa puhaltava ilmavirta kannattelee lentäjää. Toisella puolella hallia ihmiset surffaavat tekoalloilla.
Molempia aktiviteetteja pääsee seuraamaan Aeronamnamista. Tulimme kehujen innostamina pelkästään syömään. Aularavintolan miljööstä voisi olettaa, että tarjolla olisi lähinnä hampurilaisia ja pizzaa, mutta ruokalista yllättää.
Alkupaloiksi tilatut lohipastrami ja riimiporo vievät kielen mennessään ja esillepanokin hivelee silmää. Nam, nam hassun nimensä mukaisesti.
Pääruoan kevyesti leivitetyissä ahvenissa on mukava suutuntuma. Tarjoilijan mukaan lautasella on lähikalaa. Lisukkeina on rapukastiketta, perunakakkua ja varsiparsaa.
Seuralaisen ankankoipi confit osoittautuu, kuten arvelimme, ranskalaiseksi. Liekkö Suomessa valmistetaankaan säilykeankkaa. Ainoa miinus seuralaisen annoksessa on nahkeaksi jätetty lehtikaalilisuke. Sen sijaan rosmariiniomena ja tumma yrttikastike tuovat ryhtiä.
Ruokalistan annosten porsas ja nauta ovat kotimaisia. Tarjolla on myös perinteisempiä burgereita ja pastoja.
Viiniäkin löytyisi joka lähtöön. Keskuksessa kaiketi järjestetään tapahtumia polttareista firmojen virkistyspäiviin, mikä selittää monipuolista tarjontaa.
Aeronamnam, Kotitie 10, Pyhtää
Artikkelin aiheet - Osaston luetuimmat







