Salainen ainesosa vie perunamuusin uudelle tasolle – kokeile jo tänään
Ruskistettu voi kohottaa tavallisen perunamuusin juhlavalle tasolle. Kannattaa testata!
Silloin kun aika on kortilla, kohoaa ruskistetulla voilla myös einesperunamuusi luksukseksi. Kuva: Sanne KatainenMT julkaisee kesällä uudelleen viime kesän suosituimpia juttuja. Tämä on yksi niistä.
Perunamuusi mielletään usein arkiseksi ruoaksi, mutta kun tuunaat sen ruskistetulla voilla, niin makunautinto yltää uusiin sfääreihin, ja sose on omiaan parhaimpien juhlienkin kunniapaikalle.
Perunasose ruskistetulla voilla
4 annosta
- Ainekset
- 1 kg perunoita, jauhoinen lajike
- vettä
- ½ tl suolaa
- 1–2 dl täysmaitoa
- 50 g voita
Valmistusohje
Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
Mittaa voi kattilaan ja kuumenna, kunnes se sulaa ja kuohuu. Kuohumisen loputtua sekoittele, kunnes voi on pähkinänruskeaa. Ota kattila liedeltä ja kumoa voin kirkas osa toiseen astiaan. Jätä kattilan pohjalle laskeutunut hera käyttämättä.
Valuta perunat, mutta ota keitinvettä talteen. Soseuta perunat ja lisää lämmin maito sekä ruskistettu voi. Tarvittaessa voit notkistaa sosetta pienellä määrällä keitinvettä.
Vinkki: Ruskistetulla voilla voit maustaa myös kaupan pakasteperunamuusiainekset tai pussimuusin. Käytä 400 g muusipakkaukseen puolet ohjeen voimäärästä.
Perunamuusi ruskistetulla voilla: Ruskistettu voi kohottaa tavallisen perunamuusin juhlavalle tasolle. Kannattaa testata!
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
