Tällä reseptillä riistalihapullat onnistuvat varmasti
Riistapullat tarjotaan vastapaistettuina perunamuusin, puolukkahillon ja kasvisten kanssa tai kylminä perhejuhlan noutopöydässä.
Laadukkainta riistajauhelihaa saa, kun jauhaa tuoreet tai pakastetut lihapalat juuri ennen ruuaksi valmistamista. Kuva: Mari IkonenMehevät riistapullat
(5–6 annosta)
Ainekset:
- 4 viipaletta paahtoleipää
- 2 dl kermaa
- 1 suuri sipuli
- (1 valkosipulinkynsi)
- 1 rkl voita
- 100 g pekonia
- 600 g hirven, peuran tai kauriin jauhelihaa
- 2 munaa
- 2 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- (kourallinen silputtua tuoretta persiljaa tai timjamia)
Valmistusohje:
Murustele paahtoleipäviipaleet kulhoon, kaada päälle kerma, sekoita ja anna hetken turvota.
Kuori sipuli ja silppua se hienoksi. Kuori ja hienonna veitsellä halutessasi myös yksi valkosipulinkynsi. Silppua pekoni. Kuullota sipuli-pekonisilppua paistinpannulla miedolla lämmöllä voissa. Anna hetki jäähtyä.
Lisää kulhoon raaka jauheliha, kypsennetty sipuli-pekonisilppu, munat ja mausteet. Sekoita lihapullataikina tasaiseksi. Anna taikinan levähtää jääkaapissa.
Muotoile taikinasta keskikokoisia lihapullia leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Kostuta tarvittaessa kätesi kylmällä vedellä.
Paista riistapullia 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
