Joko teillä vietetään Tex Mex -lauantaita? Tortilla on lapsiperheiden uusi makaronilaatikko
Tex Mex -ruuassa viehättävät rentous, ruuan maukkaus ja yhdessä tekeminen. Raaka-aineet voivat olla hyvinkin tuontivoittoisia – tai sitten ei.
Tortillatarjoilussa toimii yleensä itsepalvelu eli jokainen kokoaa oman annoksensa. Kuva: Riitta MustonenTortilloista on tullut arkipäivää. Niitä valmistetaan kotona valmiista tortillakuorista ja täytteeksi sujautetaan, mitä kaapista löytyy.
Suosituin tuotemerkki on Pauligin Santa Maria, jota käyttää kolme neljästä suomalaisesta. Santa Marian tortillat valmistetaan Ruotsissa. Myös nacho-lastut ja tacot ovat tuontitavaraa.
Muuten Tex Mexin raaka-aineiden kotimaisuus riippuu siitä, mitä tortillan tai tacon väliin laittaa. Suosituimmat täytteet suomalaisten mielestä ovat jauheliha, tomaatti, salaatti, juusto, salsa ja sipuli.
Kymmenen prosenttia käyttää täytteenä lihan sijaan nyhtökauraa, jota tuottava Gold&Green on nykyisin Pauligin omistuksessa sekin.
Pauligin markkinointipäällikkö Kati Kyllönen arvelee, että yksi Tex Mexin suosion syy on yksilöllisyystrendi: jokainen voi rakentaa tortillasta oman yhdistelmänsä.
"Lapset rakastavat, kun saavat koota itse oman annoksensa. Tex Mex on myös helppo keino innostaa lapsia syömään kasviksia."
Kyllösen mukaan Tex Mex on suomalaisille kuin uusi makaronilaatikko – niin suosittuja tortillat ovat lapsiperheissä.
Tiedot perustuvat Pauligin Taloustutkimuksella teettämään tutkimukseen, johon vastasi tammikuussa yli tuhat 15–69-vuotiasta suomalaista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
