Jäikö kaappiin rosollijuureksia? Näin valmistat niistä herkullisen piirakan
Sinihomejuustomuruset antavat piirakan täytteeseen mukavan lisämausteen.
Rosollipiiras kätkee sisälleen erilaisia rosollin aineksia. Sen kanssa voi tarjota rosollin kastiketta. Kuva: Sanne KatainenIltapalapiiraaseen raastetaan rosollista tuttuja aineksia. Muhkean piiraan kanssa voi tarjota rosollin kastiketta. Mausta kermaviili etikkapunajuurien liemellä, suolalla ja sokerilla. Jos haluat kuohkeamman kastikkeen, niin lisää joukkoon vähän vatkattua kuohukermaa.
Rosollipiiras
6 annosta
- Ainekset
- Pohja
- 100 g pehmeää voita
- 2 dl maitoa
- 4 dl kaurahiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 muna
- ¼ tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- Täyte
- 1 (100 g) punajuuri
- 1 (100 g) porkkana
- ½ (100 g) purjoa
- 1 maustekurkku
- 2 rkl voita
- 1 (100 g) omena
- ½ tl mustapippurirouhetta
- ½ tl suolaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 100 g sinihomejuustoa
- 2 dl ruokakermaa (10 %)
- 1 muna
- 1 dl punaleimaista emmentaljuustoraastetta
- Pinnalle
- rucolaa, pähkinöitä
Valmistusohje
Sekoita pohjan ainekset. Levitä jauhotetulla kädellä taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija noin 28 cm) pohjalle ja reunoille.
Raasta kuoritut kasvikset karkeaksi raasteeksi ja viipaloi purjo. Hauduta punajuuri- ja porkkanaraastetta noin 5 minuuttia voissa pannulla ja lisää purjorenkaat. Hauduta vielä pari minuuttia.
Kuutioi omena ja maustekurkku joukkoon. Mausta ja lisää sinihomejuusto murustettuna. Levitä seos taikinapohjalle.
Sekoita kerma, muna ja juustoraaste. Lusikoi täytteen päälle.
Paista piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Peitä leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa paiston aikana.
Ripottele valmiin piiraan päälle rucolaa ja pähkinöitä. Voit tarjota tarjoa piiraan kanssa kermaviilistä tehtyä rosollin kastiketta.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
