Laktoositon riisipuuro
Yhdenkin ruokailijan laktoosi-intoleranssin takia kannattaa valmistaa täysin laktoositon puuro. Sujauta lopuksi valmiiseen puuroon kuorittu manteli.
Yhdenkin ruokailijan laktoosi-intoleranssin takia kannattaa valmistaa täysin laktoositon puuro. Kuva: Jaana KankaanpääLaktoositon riisipuuro
4–5 annosta
Ainekset
- 2 dl vettä
- 2 dl puuroriisiä
- 1 l laktoositonta täysmaitojuomaa
- n. 1/2 tl suolaa
Valmistusohje
Kiehauta vesi paksupohjaisessa teräskattilassa tai pinnoitetussa kattilassa. Lisää riisit. Anna kiehua noin 5 minuuttia eli kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
Lisää maitojuoma. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia koko ajan sekoittaen, jotta puuro ei pala pohjaan. Peitä kattila kannella ja nosta levyn viereen. Anna hautua kypsäksi lieden lämmössä, noin 45 minuuttia.
Lisää suola, sekoita ja kuumenna ennen tarjoilua.
Vinkki
Jos sinulla on haudekattila, keitä puuro siinä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
