Hauska tempaus vie ravintoloiden tienestit
Ravintolapäivä-tapahtuma vähentää selvästi ravintoloiden myyntiä, kertoo Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry. Järjestö esittää tempauksen järjestämistä lauantain sijaan sunnuntaisin, jolloin ravintoloiden myynti on valmiiksi vähäisempää.Kolmasosa kaupunkien keskustassa sijaitsevista MaRan jäsenravintoloista ilmoitti kyselyssä, että Ravintolapäivä vähentää myyntiä enemmän kuin kymmenen prosenttia.
MaRan mukaan Ravintolapäivä edistää ravintolakulttuuria, mutta antaa väärän kuvan ravintolaruoan hinnasta, sillä tapahtuman osallistujat eivät joudu maksamaan veroja ja henkilöstökustannuksia.
Yhteiskunnalliset velvoitteensa hoitavien ravintoloiden liikevaihdosta yli puolet menee veroihin ja henkilöstökustannuksiin, MaRa muistuttaa.
”Lauantai on ravintoloille tärkeä myyntipäivä. Esitän Ravintolapäivän järjestäjille, että Ravintolapäivä järjestettäisiin aina sunnuntaisin, jolloin ravintoloiden myynti on vähäisempää”, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

