Gulassikeitto
Unkarilainen gulassikeitto vaatii jonkin verran pilkkomista ja paistamista, mutta lopputulos on ihanan täyteläinen ja makea. Tämä ruoka on omiaan syksyn koleuteen, sillä se antaa voimaa niin värikkyydellään kuin lämmöllään.Gulassikeitto
6 annosta
Ainekset
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 300 g naudanlihakuutioita (keittolihaa)
- 1 rkl voita
- 1 l vettä
- 1 porkkana
- pala (50 g) selleriä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1/2 tl valkopippureita
- 1 tl suolaa
- 3–4 (300 g) perunaa
- 1 punainen tai keltainen paprika
- 1 dl persiljasilppua
Valmistusohje
Lohko sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa tai padassa. Ruskista lihakuutiot ja sipulit. Lisää vesi ja kuumenna hiljalleen kiehuvaksi. Kerää vaahto pinnalta pois. Lisää kuutioitu porkkana, suikaloitu selleri ja mausteet. Keitä, kunnes liha on mureaa.
Lisää perunat lohkoina ja suikaloitu paprika. Hauduta kypsäksi. Tarkista suola ja lisää lopuksi persiljasilppu.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

