Raparperi-jäätelömaljat
Mansikka ja raparperi ovat hyvä makupari kermaiselle jäätelölle.
Kesäloma alkaa muhkealla jäätelöannoksella. Ensimmäiset mansikat sekä raparperihillo täydentävät vaniljajäätelöpalloja Kuva: Jaana KankaanpääRaparperi-jäätelömaljat
4 annosta
Ainekset
- 1 l vaniljajäätelöä
- 4 dl mansikoita tai
- 1 pieni prk säilykehedelmiä, esimerkiksi persikkaa
- 4 pikkuleipää, esimerkiksi candiskeksejä
- 2 dl raparperihilloa
Valmistusohje
Viipaloi mansikat tai hedelmät. Murskaa keksit. Kokoa aineksista jäätelöannokset.
Raparperihillo
Ainekset
- 1 l (noin 500 g) raparperipaloja
- 2 rkl vettä
- 2 ½ dl hillosokeria
- 1 vaniljatanko
Valmistusohje
Laita raparperipalat ja vesi kattilaan, ei alumiiniseen. Lisää halkaistu vaniljatanko. Sekoita kuumennuksen ajan, ettei seos pala pohjaan. Keitä miedolla lämmöllä edelleen sekoitellen, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Lisää hillosokeri ja keitä muutama minuutti. Nouki vaniljatangon palat pois. Kaada kuumennettuihin lasipurkkeihin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
