Klassinen lohisalaatti sai uuden muodon – ruokakaura tekee salaatista täyttävämpää
Keitä lohisalaatin pohjaksi riisin sijaan kotimaista ruokakauraa.Ruokakaura-lohisalaatti
4 annosta
- Ainekset
- 2½ dl ruokakauraa
- 5 dl kasvislientä
- Kastike
- ½ dl öljyä
- ½ dl sitruunamehua
- 1 rkl sinappia
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- Lisäksi
- 400 g loimu- tai savulohta
- 1 ps (200 g) herneitä (pakaste)
- 1 vihreä paprika kuutioituna
- 2 kevätsipulia silputtuna
- ½ dl tilliä silputtuna
- 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
Valmistusohje
Keitä ruokakaura kypsäksi kasvisliemessä, noin 8 minuuttia. Anna vetäytyä kannen alla muutama minuutti.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kääntele seos vähän jäähtyneen kauran joukkoon.
Paloittele kala nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kääntele palat hellästi herneiden, paprikan, kevätsipuli- ja tillisilpun kanssa ruokakauran joukkoon.
Kuori ja lohko munat. Asettele ne salaattivadin reunoille. Somista tillinoksilla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

