Kotimainen kala sopii sushiin
Vajaasti hyödynnetyistä kotimaisista pikkukaloista saa maistuvia sushituotteita.Kotimaisiin sushituotteisiin uskoo Kalatukku Erikssonin toimitusjohtaja Mika Jääskeläinen . Toistaiseksi lähes kaikki sushi valmistetaan ulkomaisesta kalasta.
Jääskeläisen mukaan esimerkiksi siika, silakka ja kuha sopisivat erinomaisesti sushiin ja innostaisivat ihmisiä tutustumaan Japanista kotoisin olevaan herkkuun.
Myös kuha, hauki, täplärapu ja säynävä kävisivät riisikakun päälle.
”Sushi ei ole aina raakaa kalaa. Itse asiassa kala on yleensä jollain tavalla jalostettu. Meidän valikoimastamme löytyy tällä hetkellä marinoitu silakka, savusärki ja kylmäsavuhauki”, sanoo Jääskeläinen.
Lähikala lautaselle 2013 mennessä
Tällä hetkellä sushiravintoloita on pääkaupunkiseudulla noin 30 ja niiden määrä kasvaa koko ajan.
Jääskeläinen veikkaa, että sushista tulee myös Suomessa pizzan kaltaista pikaruokaa, jota saa joka paikasta. Ero on vain siinä, että sushi on terveellistä.
Kalatukku on mukana Euroopan kalatalousrahaston hankkeessa, jonka tavoitteena on saada lähikala sushiravintoloihin ja kauppoihin vuoteen 2013 mennessä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

