Puolukkasabayone
Puolukkamehusta ja munankeltuaisista syntyy ihana sabayone-jälkiruoka. Sen voi tarjota sellaisenaan tai kuten ravintola Aanaarissa pettumurun ja sitruunaruohojäätelön kera.Puolukkasabayone
Ainekset
- 2 d vahvaa puolukkamehua
- 5 keltuaista
- 6 rkl sokeria
- 1 liivatelehti
Valmistusohje
Liota liivatelehti kylmässä vedessä. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon puolukkamehu ja liotettu ja kuivaksi puristettu liivate. (Puolukkamehun voi tehdä hauduttamalla vesihaudekattilassa 4 dl puolukoita, 2 rkl vettä ja 0,5 dl sokeria 2 tuntia ja sen jälkeen siivilöimällä mehun talteen.)
Kypsennä koko ajan vatkaten paksupohjaisessa teräskattilassa pienellä lämmöllä, kunnes seos on kuohkeaa ja selvästi paksuuntunut (noin 75-asteista).
Nosta seos kylmän vesikattilan päälle ja vatkaa, kunnes se on jäähtynyt täysin, ja laita kylmään.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

