Horeca-ala palkitsi huippuammattilaisia – lehdistön suosikiksi nousi henkilökuntaan panostava yrittäjäpariskunta
"Janek Bjurström ja Laura Apukka ovat parhaat työnantajat, millaisista olen koskaan uskaltanut haaveilla millään alalla", ylistää pariskuntaa kilpailuun ehdottanut työntekijä.
Laura Apukan ja Janek Bjurströmin Espan Sokeri pyörittää kahta ravintolaa Helsingin keskustassa. Kuva: Mika LevälampiHoreca-alan eli hotelli- ja ravintola-alan tunnustuspalkinnot jaettiin tänään torstaina 18:tta kertaa Finlandia-talossa Helsingissä. Sarjoja oli viisitoista ja lisäksi lehdistö valitsi suosikkinsa.
Lehdistön valinta osui tänä vuonna yrittäjäsarjaan. PRO-palkinnon saaneet yrittäjät Janek Bjurström ja Laura Apukka pyörittävät kahta Pompier-ravintolaa Helsingissä. Liikeideassaan he toteavat tavoitteekseen olla paras mahdollinen työnantaja niin eettisesti kuin taloudellisestikin.
Tämän vuoden kilpailussa painotettiin erityisesti vastuullisuutta, sekä sosiaalista, taloudellista että ympäristövastuullisuutta.
"Haluamme panostaa henkilökunnan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Hyvinvoiva työntekijä voi paremmin myös työn ulkopuolella, ja näin ollen voimme vaikuttaa myös perheiden hyvinvointiin", pariskunta toteaa sosiaalisesta vastuullisuudesta.
Työntekijä kiittää, että Laura ja Janek pystyvät työllistämään itsensä lisäksi 22 työntekijää todella kilpailukykyisillä eduilla. Yrityksen työterveyshuolto kattaa yleislääkäristä fysioterapeutin ja psykologin palveluihin ja yritys tarjoaa myös kuntosalin ja urheiluhierojan palvelut.
PRO-tunnustuspalkinnon saajia ovat voineet ehdottaa työkaverit, tuttavat, yhteistyökumppanit, esimiehet ja asiakkaat. Ehdokkaiden saamat äänimäärät ja perustelut ratkaisivat pääsyn finaaliin.
Sarjoja on ammattikeittiön, ravintolan ja kahvilan työntekijöistä ja päälliköistä yrittäjiin ja opettajiin. Uusimpia sarjoja ovat vastuullisuus, jonka voitti Hotelli Helka, innovaatio, jonka voitti Ravintola Ultima.
Kilpailun järjestää alan ammattilehti Aromi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
