Rukiinen puolukkakakku
Rukiinen puolukkakakku on raikas tarjottava syksyn ja talven juhliin.Rukiinen puolukkakakku
10–12 palaa
Pohja
- 75 g voita
- 125 g (11 levyä) hapankorppuja
Täyte
- 1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 3 1/2 dl (150 g) puolukoita
- 1 dl sokeroitua, laimentamatonta puolukkamehua
- 1 rkl sitruunamehua
- 6 liivatelehteä
Koristeluun
- puolukoita
- tomusokeria
Valmistusohje
Leikkaa leivinpaperista irtoreunaisen teflonvuoan (24 senttimetriä) pohjan kokoinen levy ja aseta vuoan pohjalle. Hienonna hapankorput ja sekoita sulatetun voin joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.
Liota täytteen liivatelehtiä noin 10 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Soseuta puolukat ja vaahdota kerma. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle. Anna kakun hyytyä kylmässä peitettynä mielellään seuraavaan päivään.
Irrota vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kokonaisilla puolukoilla. Siivilöi kakulle ja vadin reunoille juuri ennen tarjoilua tomusokeria. Tarjoa kahvin tai kuplivan juoman kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

