Perunoiden kuoriminen on tylsää ja työlästä — Ratkaisu arkiseen pulmaan löytyi kaupan hyllystä
Salamannopeasti kypsyvät ohutkuoriset pikkuperunat ovat nerokas tuote.
Nakkikastike ja perunat ovat kirjoittajan mielestä yksi herkullisimmista arkiruuista. Kuva: Jaana KankaanpääPeruna on herkkua. Omassa ruuanlaitossa peruna on kuitenkin jäänyt sivurooliin. Odottamaan viikonloppuja, jolloin on muka paremmin aikaa ruuanlaittoon ja perunoiden kuorimiseen.
Kyllä, perunoiden kuoriminen tuntuu työläältä ja aikaavievältä. Sama koskee varhaisperunoiden putsausta.
Olen pohtinut työvälinevalintoja ja kokeillut erilaisia kuorimaveitsiä. Tiedän kyllä, millainen kuorimaveitsi sopii omaan käteeni parhaiten ja mikä tekee kuorimisesta ihan ookoo hommaa.
En ole silti onnistunut karistamaan työläyden tuntua perunoiden valmistelusta.
Kun päivällinen pitäisi saada valmiiksi nopeasti ja pastaveden kiehuminen sekä pastojen kypsyminen vievät yhtä kauan kuin perunoiden kuoriminen, valintoja tulee tehtyä usein kello kaulassa.
Varhaisperunoilla herkuttelu edellyttää myös toimenpiteitä ennen kuin perunat voi laittaa kypsymään. Pitäisi pestä ja putsata. Tähän hommaan ostin avuksi Potturin ja odotukset olivat kovat. No ei apuväline mullistanut varhaisperunoiden herkutteluhetkeä.
Todellisen mullistuksen koin kuitenkin noin kuukausi sitten, kun löysin kaupan hyllystä pussin kotimaisia Pikku perunoita. Pakkauksessa todetaan, että joskus ihmisellä on kiire. Tässä kohdassa nyökkäsin painokkaasti. Kun seuraavassa virkkeessä kerrottiin, että pikkuruiset herkkuperunat kypsyvät kiehuvassa vedessä alle 10 minuutissa ja perunat syödään kuorineen päivineen, nyökkäilin entistä innokkaammin.
Siinä se oli, yksi hienoimmista löydöistä, joita olen ruokakaupassa viime vuosina tehnyt. Nerokasta ja yksinkertaista. Pikku perunoita ja nakkikastiketta, miten täydellistä!
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






