Helppo kuskus kypsyy kesäruuaksi viidessä minuutissa
Kuskus on harvinainen vieras suomalaisessa ruokapöydässä, mutta sopii hyvin salaattiin tai pääruuan lisäkkeeksi.
Helteisenä päivänä maistuu ruokaisa salaatti. Lohko salaattijuustosta reiluja paloja Välimeren salaatin päälle. Kuva: Jaana KankaanpääPohjois-Afrikassa suosittu couscous eli suomalaisittain kuskus on helppokäyttöistä ja kypsyy nopeasti. Se sopii erityisesti salaattien raaka-aineeksi. Kuskus on kesällä myös mainio grilliruokien lisäke yrteillä maustettuna.
Välimeren couscous-linssisalaatti
8–10 annosta
4 dl punaisia linssejä
vettä
suolaa
2 dl täysjyväcouscousia
3 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
mintun oksa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1–2 valkosipulin kynttä
1/2 dl sitruunamehua
1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
Lisäksi
1 prk (180 g) salaattijuustoa
tomaatteja, rapeaa salaattia, mustia oliiveja
turkkilaista jogurttia
Keitä linssit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 8 minuuttia. Valuta ja jäähdytä. Kuumenna vesi-öljyseos ja lisää couscous, suola ja mintunoksa. Nosta kattila pois liedeltä ja anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Jäähdytä ryynit. Nouki mintun oksa pois.
Sekoita jäähtyneet linssit ja couscous sekä muut ainekset. Murra salaattijuustoa annoksen päälle. Tarjoa lisäksi tomaattilohkoja, rapeita salaatinlehtiä sekä maustamatonta turkkilaista jogurttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
