Uuniperuna jauhelihatäytteellä
Tulinen jauhelihahöystö maistuu uuniperunan täytteenä.
Tulinen jauhelihahöystö, lempeä sienimuhennos ja pehmeä lohitahna tuottavat valinnanvaikeutta. Kannattaa maistaa niitä kaikkia uuniperunan kanssa. Kuva: Jaana KankaanpääUuniperuna jauhelihatäytteellä
Ainekset
- 2–3 tasakokoista, jauhoista perunaa ruokailijaa kohti
Tulinen jauhelihahöystö
10 annosta
- 400 g jauhelihaa
- 1 iso sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl voita
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1 prk (500 g) tomaattimurskaa
- 1 pieni, mieto chilipalko
Valmistusohje
Pese perunat hyvin. Pistele kuoreen muutama reikä. Nosta perunat uunivuokaan tai pellille. Kypsennä 175 asteessa koosta riippuen 1–1 1/2 tuntia. Jos haluat, kääri kypsät perunat alumiinifolioon ennen tarjolle tuontia. Leikkaa perunaan ristiviilto ja purista hiukan auki.
Hienonna sipuli ja ruskista yhdessä jauhelihan kanssa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnettu chili sekä tomaattimurska. Hauduta kannen alla kypsäksi ja tarjoa uuniperunan lisukkeena.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
