Juustoiset lohileivät
Herkullisen rapeat ja juustoiset kerroslohileivät valmistuvat näppärästi uunissa.Juustoiset lohileivät
8 annosta
Ainekset
- 100 g voita
- 2 munaa
- 150 g leppäsavujuustoa raastettuna
- 1 rkl sinappia
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 16 viipaletta moniviljapaahtoleipää
- 200 g graavilohiviipaleita
- 1/2 dl tilliä silputtuna
- noin 2 dl kevytmaitoa
Valmistusohje
Notkista voi kulhossa. Sekoita joukkoon munat, kaksi kolmasosaa juustoraasteesta, sinappi, suola ja pippuri.
Nosta kahdeksan leipäviipaletta leivinpaperin päälle uunipellille. Jaa lohiviipaleet leiville, loput juustoraasteesta ja silputtu tilli.
Kaada maito syvälle lautaselle ja kääntele siinä nopeasti loput leipäviipaleet. Nosta kostutetut leivät lohileipien kansiksi. Jaa voi-juustoseos leipien pintaan.
Gratinoi lohileivät kauniin ruskeiksi 225-asteisessa uunissa (noin 12 minuuttia).
Leikkaa lämpimät lohileivät kolmioiksi ja tarjoa saman tien.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

