Isojen tehtaiden suklaassa suomalaista maitoa
Monessa joulupaketissa oli suomalaista suklaata. Mutta kuinka suomalaista se onkaan? MT:n joulun alla tekemä kyselykierros paljasti, että kaksi isoa valmistajaa luottaa kotimaiseen maitoon.Maitosuklaan pääraaka-aineista kaakaota ei saa kotimaisena, mutta maitoa saa.
Pandan omistavan yhtiön innovaatio- ja ostojohtaja Katja Vesala kertoi Pandan käyttävän suklaan valmistukseen maitojauhetta.
”Maitojauhe on suomalaista alkuperää. On ollut niin kauan kuin minä pääsen historiatietoja tutkimaan.”
”Se on laadukasta ja sopii meidän prosesseihimme.”
Kotimaista puoltaa myös toimitusvarmuus.
Fazerin markkina- ja viestintäjohtaja Ulrika Romantschukin vastaus oli lyhyt ja ytimekäs: ”Käytämme suomalaista maitoa.”
Brunberg Oy:n toimitusjohtaja Katarina Enholm kertoi, että heidän tuotteissaan pyritään käyttämään suomalaisia tuotteita.
Kultasuklaan omistaja Tapani Korpi puolestaan kertoo, että yhtiön raaka-aineena on valmiina tuleva suklaamassa, joka sulatetaan eri muotoon sekä maustetaan Suomessa.
Massan toimittaja on liikesalaisuus.
Muuten yritys käyttää Korven mukaan suomalaisia raaka-aineita aina kun se on mahdollista.
Myös tamperelaisen Dammenbergin käyttämä massa tulee puolivalmiina. Se on peräisin ulkomailta, kertoo yrittäjä Marko Iso-Kungas .
”Konvehtien täytteissä käytetään kotimaista kermaa”, hän mainitsi. Kerma tulee paikalliselta Ahlmanin opetusmaatilalta tai Ingmanilta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

