Paras kasvismakaronilaatikko: Hyödynnä ylijäämäkasvikset ja yllätä läheisesi
Onko kaapissa nahistumisen partaalla olevia kasviksia? Upota ne laatikkoruokaan, joka maistuu kaikille. Linssit tuovat laatikkoon ruokaisuutta ja proteiinia.Kasvikset sopivat makaronilaatikkoon ja niitä voikin käyttää jopa tuhlailevasti. Jos kaappiin on jäänyt nahistumisen partaalla olevia kasviksia, niin ne saavat uuden elämän tässä laatikkoruoassa.
Proteiinia laatikkoon tuovat käyttövalmiit linssit ja kasviksia voit vaihdella sen mukaan mitä kotoa löytyy. Jos haluat valmistaa ruoan vegaanisena, niin jätä pinnalle lisättävä feta pois.
Kasvismakaronilaatikko
6 annosta
- Ainekset
- 5 dl täysjyväpennepastaa
- 1 tlk (230 g) vihreitä linssejä
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ fenkoli
- ⅓ kesäkurpitsa
- 1 rkl rypsiöljyä
- ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioituna
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 4 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 dl kaurakermaa
- Lisäksi
- 50 g fetajuustoa
- 8 kirsikkatomaattia
Valmistusohje
Keitä pasta puolikypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Jätä pastaan hiukan purutuntumaa. Valuta kypsä pasta.
Valuta ja huuhtele linssit. Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi kesäkurpitsa. Kuumenna öljy pannulla ja paista kasviksia sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.
Sekoita pasta, linssit ja kasvikset tilavassa uunivuoassa. Kiehauta vesi ja liuota siihen kasvisliemikuutio. Lisää kaurakerma. Kumoa neste vuokaan.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Lisää pinnalle murusteltu fetajuusto ja puolitettuja kirsikkatomaatteja. Jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia.
Vinkki: Jos haluat laatikosta vegaanisen, niin jätä fetajuusto pois.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

