Kalalaatikko
Silakat tai muikut voi valmistaa vaivattomasti uunissa. Perinteinen kalalaatikko saa tuoretta makua valkosipuliperunoista.Kalalaatikko
6 annosta
Ainekset
- 1 pussi (1 kg) valkosipuliperunaviipaleita
- noin 12 silakkaa tai muikkua
- 1 1/2 tl suolaa
- 1/2 rkl maustepippureita
- 4 dl täysmaitoa
- 2 munaa
Valmistusohje
Voitele uunivuoka. Levitä vuokaan kerroksittain puoliksi sulaneita perunaviipaleita, suolaa, pippureita ja kaloja. Voit myös viipaloida perunoita ja pari valkosipulinkynttä pakastetuotteen tilalle.
Sekoita munat maitoon ja kaada vuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin tunti. Peitä vuoka paistamisen loppupuolella leivinpaperilla, jotta pinta ei kuivu liikaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

