Myös kala sopii grilliin – näin valmistat grillisiikaa, joka vie kielen mennessään
Grillisiika valmistuu nopeasti grillissä.
Siikafileet kypsyvät grillissä folioveneessä ja saavat kastikkeeksi nopeasti syntyvän yrttiöljyn. Kuva: Carolina HusuKaloja grillatessa kannattaa ottaa folio avuksi. Näin kalasta ei tule kuivaa, eikä se ota kiinni.
Grillattu siikafilee
4 annosta
- Ainekset
- 800 g siikafileitä
- ½ tl suolaa
- ½ tl sitruunapippuria
- Lisäksi
- 1 arkki foliota
- Yrttiöljykastike
- 1 ruukku korianteria
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl rypsiöljyä
- ½ dl limettimehua
- 2 rkl seesamiöljyä
- 2 tl fariinisokeria
- ¾ tl suolaa
Valmistusohje
Tee ensin kastike. Leikkaa korianterin oksat lyhyemmiksi. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset kapeaan korkeaan kulhoon ja surauta sileäksi sauvasekoittimella.
Nosta kalafileet folioarkin päälle ja taittele foliosta kalan ympärille reunat.
Ripottele mausteet pintaan ja grillaa kala kypsäksi.
Pirskottele siikafileille yrttiöljyä ja tarjoa lisänä keitettyjä varhaisperunoita ja raikasta salaattia.
Vinkki! Jos et välitä korianterista, vaihda se vaikkapa tilliin tai basilikaan.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
