Appelsiinivaahto
Appelsiinivaahto on kevyttäkin kevyempi jälkiruoka, jossa vuorottelevat appelsiini ja piimä. Hedelmiä ja hapanmaitovalmisteita yhdistämällä saat maittavia jälkiruokia.Appelsiinivaahto
4—5 annosta
Ainekset
- 2 liivatelehteä
- 2 dl rasvatonta piimää
- 1 dl appelsiinitäysmehua
- 2—3 rkl sokeria
- 1 iso appelsiini
Pinnalle
- kanelia
Valmistusohje
Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Purista kuiviksi ja sulata ne puoleen desilitraan appelsiinitäysmehua. Sekoita piimä, liivateseos sekä loppu mehu reilun kokoisessa kulhossa. Vatkaa seosta sähkövatkaimella 2—3 minuuttia. Mausta sokerilla.
Kuori appelsiini ja leikkaa viipaleet kalvottomiksi. Kerrostele jälkiruokakulhoon appelsiiniviipaleita sekä vaahtoa.
Anna jähmettyä jääkaapissa tunnin verran. Ripottele pinnalle hiukan kanelia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

