Marokkolainen kanapata tuoksuu kanelilta
Marokkolainen kanapata tuo mausteisen tuulahduksen marraskuun harmauteen. Välimeren maiden tapaan ruokaan lisätään vihreitä oliiveja ja sitruunaa.
Marokkolainen kanapata sopii pikkujouluaikaan. Padasta leijuu keittiöön kanelin ja tähtianiksen tuoksua. Kuva: Jaana KankaanpääOliivit ovat olennainen osa Välimeren maiden ruokakulttuuria. Myös laadukas oliiviöljy sekä makuhermoja kutkuttavat tuoreet yrtit kuuluvat välimerelliseen keittiöön.
Marokkolaisesta keittiöstä leijuu mausteisen oliivi-sitruunakanapadan tuoksu, jossa voi aistia tähtianista, kanelia ja juustokuminaa.
Marokkolainen kanapata
4 annosta
4 broilerin rintafileetä
1 rkl voita
1 tl suolaa
1 iso sipuli
1 pieni mieto chilipalko
parin sentin pala inkivääriä
1 luomusitruuna
1 valkosipulin kynsi
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
2 tähtianista
1 kanelitanko
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippurirouhetta
1 dl keltaisia rusinoita
2 dl vettä
100 g vihreitä oliiveja
Ruskista broilerifileet kevyesti voissa. Laita fileet uunivuokaan tai pataan. Kuullota kuutioitu sipuli, valkosipuli, hienonnettu chili ja kuorittu ja kuutioitu inkivääri.
Lisää pannulle sitruunankuori suikaleina, sitruunamehu, mausteet, rusinat, vesi ja oliivit. Kaada seos fileiden päälle vuokaan. Kypsennä uunissa noin tunti 175 asteessa. Tarjoa lisäksi kuskusta tai perunoita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
