Pyöräytä yllätysvieraille helpot ja näyttävät mustikkaleivokset
Mustikkaleivokset syntyvät näppärästi valmiista torttutaikinasta, ja ne voi koristella esimerkiksi keto-orvokin kukilla.
Mustikkaleivokset kääntyvät vegaanisiksi, kun käytät vaahtoon kaurapohjaista vispikermaa ja kauratuorejuustoa. Useimmat pakastetorttutaikinat ovat vegaanisia. Kuva: Elina LampelaMustikkaleivokset
(10 kpl)
- Ainesosat:
- 2 dl mustikoita
- 0,75 dl hillosokeria
- 500 g pakastettua torttutaikinaa (viisi levyä)
- 2,5 dl vispikermaa tai kauravispiä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 150 g maustamatonta (kaura)tuorejuustoa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje:
Mittaa mustikat ja hillosokeri kattilaan ja keitä matalalla lämmöllä 10 minuuttia. Anna pikahillon jäähtyä ja jähmettyä.
Leikkaa hieman sulaneet torttutaikinalevyt kahdeksi neliön muotoiseksi palaksi. Paista neliöitä uunin keskitasolla 225 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniit väriset. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Pese ja kuivaa sitruunan pinta ja raasta kuori vaahdon joukkoon. Lisää tuorejuusto ja sokerit ja sekoita nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella.
Juuri ennen tarjoilua kasaa leivospohjien päälle vaahtoa ja hilloa. Koristele syötävillä luonnonkukilla.
Vinkki! Pikahillon sijasta voit päällystää leivokset kourallisella tuoreita mustikoita. Hilloke tuo leivoksiin makeutta, joka tasapainottaa sitruunaista tuorejuustovaahtoa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
