Savukalatahna
Jos aterialta jää savustettua kalaa yli, valmista siitä monikäyttöinen savukalatahna. Jääkaapissa pari päivää säilyvästä tahnasta laitat käden käänteessä hiukopalaa leivän, muurinpohjalettujen tai perunoiden kanssa.
Savukalatahna on mainio eväs, kun hiukoo ja tarvitsee nopeasti suolaista palaa. Se säilyy kylmässä pari päivää. Kuva: Sanne KatainenSavukalatahna
noin 6 annosta
Ainekset
- 500 g savukalaa, esim. silakoita, ahvenia tai lahnaa
- 2 kananmunaa
- ½ dl majoneesia
- ½ dl ruohosipulia hienonnettuna
- 2 tl piparjuuritahnaa
- (suolaa)
Valmistusohje
Perkaa kalat ruodottomiksi. Keitä munat koviksi ja jäähdytä.
Sekoita majoneesiin paloiteltu kala, hienonnetut munat, ruohosipuli sekä piparjuuritahna. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoa savukalatahna saaristolaisleivän kanssa. Se maistuu erinomaiselta myös uusien perunoiden kanssa tai muurinpohjalettujen täytteenä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
