Superhelppo pullaresepti: Nämä herkkupullat voi kohottaa yön yli jääkaapissa
Kylmässä kohotetut herkkupullat maistuvat lähes wienerleiviltä.
Pullat voi kohottaa myös yön yli jääkaapissa. Peitä huolellisesti esimerkiksi kelmulla, ettei pinta kuivu. Kuva: Sanne KatainenHerkkupullat
20 kpl
- Ainekset
- 2 dl maitoa
- ½ pkt (25 g) tuorehiivaa
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- 1 rkl sokeria
- noin 6 dl vehnäjauhoja
- Täyte
- 75 g huoneenlämpöistä voita
- 1½ rkl sokeria
- ½ rkl vaniljasokeria
- Pinnalle
- 1 muna
- raesokeria
- manteli- tai pähkinärouhetta
Valmistusohje
Sekoita hiiva kylmään maitoon. Lisää muut ainekset ja alusta tasaiseksi taikinaksi.
Kauli taikinasta 40 x 40 cm:n levy ja leikkaa levy 8 x 8 cm:n neliöiksi.
Mausta täytteen voi sokereilla.
Pane nokare täytettä jokaiseen neliöön. Nipistä kulmat yhteen täytteen päälle. Nosta pullat paperisiin muotteihin kahdelle pellille. Kohota pullia huoneenlämmössä liinan alla pari tuntia.
Voitele kohonneet pullat kevyesti vatkatulla munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta.
Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
