Lehtipihvit jauhelihasta
Jauhelihan uusi suosikkimuoto on litteäksi kaulittu ja pakastettu lehtipihvi. Ohut pihvi kypsyy pannulla minuutissa ja on taatusti mureaa. Viitseliäs hyödyntää tarjousjauhelihan ja pyörittelee lehtipihvejä varastoon pakastimeen kiirepäivän pelastajaksi. Perinteisen maustevoinapin sijaan voit vatkata pehmeän voin joukkoon mieluisaa mausteseosta ja tarjota sitä pihvin maustajaksi. Miksi pakastaa maustevoita, kun huoneenlämpöisenä se sulaa ihanaksi kastikkeeksi hetkessä eikä jäähdytä pihviä.
Takuumureat lehtipihvit litistetään jauhelihasta, pakastetaan ja paistetaan hetkessä pöytään. Kuva: Sanne KatainenLehtipihvit jauhelihasta
6 annosta
Ainekset
- 1 pkt (700 g) naudan jauhelihaa
- 3–4 rkl rypsiöljyä
- ¾ tl suolaa
- ¾ tl mustapippuria rouhittuna
Vaahdotettu maustevoi
- 100 g voita
- ¼ tl suolaa
- 2–3 rkl grillikastiketta (esimerkiksi smokey barbeque) TAI 2–3 tl RUB-mausteseosta naudanlihalle
Lisäksi
- leivinpaperia
Valmistusohje
Tee maustevoi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella. Lisää suola sekä grillikastike tai mausteseos ja vatkaa tasaiseksi.
Muotoile jauhelihasta kuusi palloa. Revi leivinpaperirullasta noin 25 sentin pituisia paloja. Aseta kukin jauhelihapallo kahden leivinpaperin väliin, litistä ja kauli noin millimetrin paksuiseksi kiekoksi (halkaisija noin 22 senttiä). Nosta pihvit papereineen tasaiselle alustalle pakastimeen noin 30 minuutiksi.
Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla. Ota jäinen pihvi pois paperikääreistään ja pane pannulle. Paista minuutti tai kunnes neste nousee pihvin pintaan. Käännä ja paista toinen puoli. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pihvi lautaselle ja peitä foliolla. Paista loput pihvit samoin.
Lusikoi maustevoita pihvien päälle. Säilytä loppu maustevoi peitettyjä jääkaapissa tai pakastimessa ja käytä liha- ja kasvisruokien maustajana.
Tarjoa lisänä perunasosetta, höyrytettyjä kasviksia ja salaattia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
