Tässä vinkki terveelliseksi retkievääksi: pilko kasvikset purkkiin ja tee dippikastike toiseen
Retkelle otetaan mukaan myös raikasta nakerreltavaa. Valmiiksi pilkotut kurkut, porkkanat, paprikat ja herneenpalot pakataan käteviin annospurkkeihin ja dippikastike toiseen.
Kun retkeilijät saavat ikioman purkillisen dippikasviksia, ne myös häviävät suihin pikapikaa. Kuva: Carolina HusuKasvisdippi
- 4 annosta
- Ainekset
- 2–3 porkkanaa
- ½ kurkkua
- ½ paprikaa
- ½ ps (75 g) salaattiherneenpalkoja
- Dippikastike
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- 1½ rkl ketsuppia
- ½ tl kuivattua oreganoa
- ½ tl paprikajauhetta
- ¼ tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
Kuori porkkanat. Huuhtele kasvikset. Leikkaa kaikki sormenpaksuisiksi tangoiksi. Jaa kasvikset neljään tiukasti sulkeutuvaan kannelliseen lasipurkkiin. Säilytä viileässä syöntihetkeen.
Valmista dippikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja pakkaa kastike tiukasti sulkeutuvaan purkkiin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


