Suositut ruokaohjeet koottiin keittokirjaksi
Maahenki julkaisi tänään Maaseudun Tulevaisuuden suosituista ruokaohjeista kootun keittokirjan. Joka kokin käyttöön sopiva teos sisältää tuhdin valikoiman konstailematonta kotiruokaa maakuntien ja maailman mauilla höystettynä.Maaseudun Tulevaisuus on julkaissut ruokaohjeita lukijoille yli puolen vuosisadan ajan. Monen maalaiskeittiön reseptikansioista löytyy lehdestä huolellisesti leikattuja suosikkiohjeita pitkältäkin ajalta.
Uuden keittokirjan anti koostuu pääosin tämän vuosikymmenen aikana testatuista ja julkaistuista ruokaohjeista. Herkulliseksi todettua ruokaa syntyy tavallisen ruokakaupan kotimaisista raaka-aineista ja luonnon antimista.
Keittokirja alkaa kasvisruuilla, mikä sopii ajankohtaisten ravitsemussuositusten painotuksiin. On kasviskaalikääryleitä, hölskytyskurkkuja ja isoäidin vihreää salaattia.
Kasvisten puolesta on puhuttu lehdessä yllättävän pitkään. Jopa kasviskaalikääryleiden resepti löytyy 50 vuoden takaa lehden Me naiset -palstalta yhä ajankohtaisine pohdintoineen.
”Vaikka emme nyt lähtisikään siitä, että perheemme söisi aterioillaan pelkästään kasvisruokaa, voimme tarjota sitä liharuokien lisänä. Muutama kasvisruoka-ateriakaan ei kuukauden ruokalistassa ole pahitteeksi.”
Liharuokien valikoimaan kuuluu toistakymmentä riistaruokaa, joiden ohjeet ovat peräisin MTK:n edustustilan Kettulan keittiöstä.
Maaseudun Tulevaisuuden keittiössä -teos esittelee kaikkiaan noin kaksisataa ruokaohjetta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

