Mustikkajuustokakun täytteenä toimii herkullinen valkosuklaa – kypsyy näpsäkästi uunissa alle tunnissa
Hilloksi keitetyt mustikat raidoittavat amerikkalaistyylisen tuhdin juustokakun. Se kypsennetään uunissa, joten liivatetta ei tarvita. Kakku maistuu parhaimmalta saatuaan levättyä seuraavaan päivään
Mustikkainen juustokakku sisältää amerikkalaiseen tapaan rutkasti tuorejuustoa sekä valkosuklaata. Pienempikin viipale tekee tehtävänsä. Kuva: Carolina HusuMustikkajuustokakku uunissa
- noin 15 annosta
- Ainekset
- Pohja
- 200 g digestivekeksejä
- 75 g voita
- Mustikkahillo
- 200 g mustikoita
- 1¼ dl hillosokeria
- noin 1½ rkl vettä
- Täyte
- 150 g valkosuklaata
- 3 prk (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- 1 rkl sitruunan mehua
- 2 kananmunaa (M-koko)
Valmistusohje
Tee ensin mustikkahillo hillosokeripakkauksen ohjeen mukaan.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisija vähintään 22 senttiä, korkeus 10 senttiä).
Murskaa digestivekeksit monitoimikoneessa tai pakastepussissa kaulimella hiertäen.
Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Rouhi valkosuklaa terävällä veitsellä.
Vatkaa keskenään tuorejuusto, ranskankerma ja sitruunan mehu. Lisää joukkoon munat ja valkosuklaa.
Kaada puolet seoksesta vuokaan keksipohjan päälle. Levitä päälle mustikkahillo ja loput tuorejuustoseoksesta. Tasoita lusikan selällä ja kuopaise ruokailuveitsellä hillopyörteitä pintaan.
Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta se sitten peitettynä jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


