Sellerikeitto
Sinihomejuusto antaa täyteläisen maun sellerisosekeittoon.Sellerikeitto
4–6 annosta
Ainekset
- 500 g juuriselleriä
- 2 isoa sipulia
- 2 rkl voita
- 8 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 rkl sitruunamehua
- 100 g sinihomejuustomurua
- 1 tl sokeria
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 dl ruokakermaa
Pinnalle
- ruohosipulia
- 50 g sinihomejuustomurua
Valmistusohje
Kuori ja suikaloi selleri sekä sipulit. Kuullota kasviksia kattilan pohjassa voissa. Lisää vesi, sitruunamehu ja liemikuutio.
Keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää juustomuru, sokeri ja pippuri. Kuumenna, kunnes juusto sulaa.
Soseuta keitto ja lisää ruokakerma. Kuumenna.
Ripottele annosten päälle ruohosipulisilppua ja sinihomejuustomurua. Tarjoa keitto leivän kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

