Täydellinen välipala: Hodarit kaalisalaatilla
Hodarit valmistuvat nopeasti ja maistuvat monelle.Amerikkalaiset ”kuumat koirat” eli hodarit maistuvat kaikille ja ovat helppoja valmistaa. Sämpylöiden lisäksi varataan erilaisia nakkeja. Niissä löytyy valinnanvaraa mausteisista kasvisnakeista perusnakkeihin. Lisäkkeeksi pursotetaan tietenkin sinappia ja ketsuppia.
Lisämakua tuovat kurkkusalaatti sekä erilaiset kaalisalaatit. Itse valmistettu kaalisalaatti on kannattava vaihtoehto, sillä keräkaali on edullista.
Nakkihodarit
4 kpl
- Ainekset
- 4 hotdog sämpylää
- 4 pitkää nakkia
- Kaalisalaatti
- 1 iso omena
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 porkkanaa
- lohko (200 g) keräkaalia
- 1 /2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippurirouhetta
- 2 tl hunajaa tai siirappia
- 1 rkl makeaa chiliketsuppia
- 2 dl turkkilaista jugurttia
- Lisäksi
- 2 rkl amerikkalaista kurkkusalaattia
- ketsuppia
- sinappia
Valmistusohje
Tee ensin kaalisalaatti. Kuori ja raasta omena sekä porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita sitruunamehu joukkoon. Vedä juustohöylällä kaalista ohuita suikaleita. Sekoita lopuksi kaikki salaattiainekset keskenään. Anna maustua hetki.
Kuumenna nakit voileipägrillissä tai pannulla molemmin puolin. Lämmitä sämpylät pannulla tai mikroaaltouunissa.
Laita kuuma nakki sämpylän sisään. Mausta sinapilla, ketsupilla ja kurkkusalaatilla. Lusikoi lopuksi päälle reilusti kaalisalaattia. Ohjeen kaalisalaatista riittää toiseksikin kertaa hodareihin tai sen voi syödä lämpimän aterian lisäkkeenä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

