Mustaherukan lehdistä valmistuu raikas Louhisaaren juoma
Louhisaaren juoma tunnetaan myös nimellä Marskin sima.
Louhisaaren juoma on kesäjuomien aatelia. Se on saanut nimensä Mannerheimin synnyinkartanon mukaan ja tunnetaan myös nimellä Marskin sima tai Marskin juoma. Kuva: Saara LaviLouhisaaren juoma
- 4 sitruunaa
- 2 l tuoreita tai 200 g pakastettuja mustaherukanlehtiä
- 800 g sokeria
- 1/2 tl hiivaa
- 10 l kiehuvaa vettä
Pese sitruunat harjalla, huuhtele hyvin. Kuori kuoren keltainen osa ja purista sitruunoista mehu. Laita sitruunankuoret, huuhdotut mustaherukanlehdet ja sokeri astiaan, hämmennä muutaman kerran. Kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Lisää sitruunamehu. Liota hiiva haaleaan vesitilkkaan ja kaada juoman joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
Siivilöi juoma. Pullota ja säilytä viileässä muutama päivä ennen tarjoamista.
Vinkki: Kannattaa kesällä pakastaa mustaherukanlehtiä, niin voit hyödyntää niitä kauden ulkopuolella.
Resepti: Marite Lace, ravintola Niinipuu
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


